Veckans Recept

Hasselbackspotatis med bacon

En klassisk hasselbackspotatis är välkänd i svenska hem, men i detta recept gör vi hasselbackspotatis med twist. Här har de nämligen fått fyllning mellan skivorna, vilket gör att de kan ätas som huvudrätt och inte bara som tillbehör. Servera med krispig sallad med vinägrett.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt



Mejeri & Ost

Vin & Sprit

Kolonialvaror & Drycker


2. Gör så här
  1. Skrubba potatisarna noga med en borste. Skär tunna skivor i varje potatis, ca ¾ ned i potatisen. Var försiktig så att du inte skär igenom den helt. Knaperstek baconskivorna och bryt varje skiva i mindre bitar.

    Blanda smör (rumstempererat) med finhackad vitlök och skär schalottenlöken i tunna skivor.

    Häll ner vin och rosmarin i ett litet ugnsfast fat och vänd potatisarna i marinaden.

    Lägg vitlökssmör, bacon och lök mellan potatisarnas skivor. Strö över salt och peppar.

    Baka i 220°C i 50 minuter eller tills potatisarna är mjuka i mitten och spröda utanpå.

3. Servering
Om du vill kan du strö över parmesan och färsk persilja över potatisarna innan servering.
Hasselbackspotatis med bacon
Nettobladet