Hemmagjorda glasstrutar

Fyll strutarna med din favoritglass, doppa i smält choklad och strö över toppings.

6 Personer
1. Ingredienser
Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker



2. Gör så här
  1. Gör först sex stora, fina glasskulor och lägg dem i frysen. Fördela resten av glassen i strutarna så att den nedre delen av stutarna fylls. Lägg kulorna från frysen över och ställ sedan in strutarna i frysen så att de är frysta när det är dags att garnera dem.

    Hacka chokladen och lägg ner i ett högt glas så att struten kan doppas ned; ett kaffe latte-glas är perfekt. Ställ glaset i en gryta med lite kokande vatten i botten och smält chokladen långsamt under omrörning.

    Ta upp glaset ur vattenbadet och rör runt chokladen; den ska vara flytande, men inte för varm.

    Doppa en i taget ner glassen i chokladen. Vrid runt och strö direkt på toppings innan chokladen stelnar. Det går snabbt, så se till att ha förberett de olika sakerna. Sätt tillbaka struten i frysen och ta ut nästa att garnera.

3. Servering
Förvara strutarna i frysen tills det är dags att äta dem.
Nettobladet