Hummer med kryddig majonnäs och avokadosalsa

Härlig, kall hummer med persilje- och citronmajonnäs och grön salsa med gurka, avokado och salladslök. Enkelt, men mycket gott och festligt.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt





Bröd

Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker

2. Gör så här
  1. Låt humrarna tina. Bryt försiktigt av svansen, skala och halvera den. Krossa försiktigt klorna och plocka ut köttet.

    Blanda majonnäs med finhackad persilja och lite finrivet citronskal. Använd gärna en stavmixer eller minimatberedare så att majonnäsen blir grön och krämig. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.

    Halvera avokadorna, ta bort kärnor och skal och skär köttet i små tärningar. Droppa direkt över citronsaft.

    Skär gurkan i små tärningar, strö över salt och låt droppa av i 10 min.

    Skär salladslöken fint och blanda med avokado och gurka. Smaka av med salt och peppar.

    Värm brödet.

3. Servering
Lägg upp humrarna på tallrikar tillsammans med majonnäs i små klickar samt sallad. Servera med bröd.
Hummer med kryddig majonnäs och avokadosalsa
Nettobladet