Kall hallonsoppa med persikoglass

Sommardessert à la peach melba. En uppfriskande och läskande soppa för den som gärna njuter av livets goda.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker


Mejeri & Ost


Bröd

2. Gör så här
  1. Halvera persikan, ta bort kärnan och mixa köttet med en stavmixer. Passera persikopurén genom en sil för att får bort skinnet. Blanda purén med vaniljglass och finhackade myntablad och sätt in i frysen.

    Mixa hallon, hälften av sockret (8 msk), vaniljsocker och apelsinjuice och smaka av. Sätt soppan i kylskåpet fram till servering.

    Skär brödet i tärningar. Smält resten av sockret (8 msk) i en stekpanna på låg värme, tillsätt smör och låt det skumma upp. Lägg ner brödtärningarna i pannan och vänd runt dem tills de är karamelliserade och knapriga.

3. Servering
Servera i djupa tallrikar ljumna och härliga sommarkvällar.
Kall hallonsoppa med persikoglass
Nettobladet