Karamelliserade äpplen

Färska äpplen med ett tunt lager socker och strösslade med krossade macarons.

6 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Kolonialvaror & Drycker




Övrigt


2. Gör så här
  1. Skölj äpplena, ta bort stjälk och foderblad och torka ordentligt.

    Stick igenom pinnarna i äpplena från foderblad till stjälk och ställ dem på bakplåtspapper penslat med olja.

    Koka upp socker, vatten, glykossirap och karamellfärg i en gryta och låt sjuda på svag värme tills sockret har lösts upp.

    Koka lagen.

    Kontrollera att lagen är färdig genom att sticka ner en pinne i den, sedan hålla pinnen under kallt vatten och se om lagen stelnar och blir hård. Först då är den redo att användas.

    Doppa ner äpplena ett i taget i den varma lagen, rotera dem över grytan tills överskottet har droppat av.

3. Servering
Ställ äpplena på bakplåtspapper och strö direkt över krossade macarons.
Nettobladet