Kryddig äppelmarmelad

En härlig marmelad till ost och kex.

30 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt




Kolonialvaror & Drycker

Övrigt


2. Gör så här
  1. Skala äpplena och klyfta dem.
    Lägg ner dem i en gryta med vatten, socker, apelsinskal och -saft och låt koka upp. Var noga med att intye få med för mycket av det vita på apelsinskalet då det ger en stark beska.
    Dela chilin på längden och ta bort kärnorna.
    Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna.
    Lägg ner chili och vaniljfrön och skalad, grovriven ingefära.
    Låt koka tills äpplena har mjuknat och konsistensen är tjock.

3. Servering
Häll ner marmeladen i rena, varma glasburkar som ev. har sköljts med atamon.
Stäng burkarna direkt och låt svalna.
Kryddig äppelmarmelad
Nettobladet