Kycklingbröst med citronsmör och bakad spetskål

2 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt



Mejeri & Ost


2. Gör så här
  1. Kyckling:
    Blanda smöret med finrivet citronskal och 1 msk hackad persilja. Stick in ett finger under skinnet vid vingbenet och för in hälften av smöret där. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Baka kycklingen i ca 25 min.

    Bakad spetskål:
    Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och skölj av den ordentligt. Skär kålen i klyftor och blanchera 2 min. i lättsaltat vatten. Lägg kålen på bakplåten tillsammans med kycklingen, riv över parmesan och fördela resten av smöret över det hela. Baka ca 10 min. tills parmesanen har blivit gyllene. Servera direkt, gärna tillsammans med bröd eller potatis.

3. Servering
Kycklingbröst med citronsmör och bakad spetskål
Nettobladet