Kycklingburgare

En supergod burgare med mör kyckling, en god skiva ost och grön marinerad coleslaw.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt






Bröd

Mejeri & Ost

Kolonialvaror & Drycker












2. Gör så här
  1. Rensa och skölj ur kycklingen invändigt och torka den torr.
    Blanda paprika, farin, spiskummin, cayennepeppar och salt och gnid in grundligt i kycklingen.

    Fyll kycklingen med krossad vitlök och lägg den i en stekpåse eller stekgryta med bröstet nedåt. Häll i lite kokande buljong. Lägg lock på om du använder gryta.

    Ställ in formen i ugnen på 100 grader i 6 timmar, vänd kycklingen ett par gånger.

    Skala rotsellerin och riv den i strimlor på ett rivjärn. Skär upp spetskålen och grönkålen fint.

    Lägg grönsakerna en kort stund i en dressing av citronsaft, senap, sirap och olivolja och smaka av med salt och peppar.

    Häll av skyn från kycklingen i en kastrull. Koka den kraftigt till konsistensen är jämn. Dra försiktigt bort skinnet från kycklingen. Ta bort köttet och dela det med två gafflar och vänd det i skyn.

    Värm bröden.

3. Servering
Dela bröden och bred på majonnäs. Lägg på sallad, kyckling, ost och coleslaw. Servera eventuellt med pommes.
Nettobladet