Kycklinglasagne

En lätt lasagne med kyckling, spenat och färska tomater skiktad med lasagneplattor och béchamelsås.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Kolonialvaror & Drycker




Mejeri & Ost




2. Gör så här
  1. Fräs kycklingstrimlorna en kort stund med lite olivolja och krossad vitlök, krydda med oregano, salt och peppar och lägg sedan åt sidan.

    Skiva zucchinin och dela dem på hälften. Stek dem med grovt hackade tomater. Lägg i spenaten och låt steka tills spenaten är mjuk. Lägg ner kycklingen ihop med ricotta och smaka ev. av med salt och peppar.

    Smält smör i en gryta, strö över mjölet i omgångar under omrörning och tillsätt även mjölken i omgångar medan du vispar för att slippa klumpar. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar.

    Lägg i kycklingröran i en ugnsfast form och täck över med ett lager lasagneplattor, sedan ett lager med kyckling och sedan béchamelsås. Fortsätt att lägga på lagren och avsluta med lasagneplattor och béchamelsås.

    Strö över parmesan och ställ in i ugnen i ca 25 minuter på 200°C.

3. Servering
Servera lasagnen med grönsallad och eventuellt en brödbit.
Nettobladet