Börja med att skölja kycklingen invändigt och torka den torr. Lägg den i en ugnsfast form, krydda invändigt med salt och peppar och gnid in utvändigt med grillkrydda. Tillaga kycklingen i ugnen i 125 °C i ca 2½ timme, vänd efter 45 min och igen den sista halvtimmen så att bröstet är uppåt. Ös regelbundet med steksky. Täck eventuellt över formen med folie så att förångningen inte blir för kraftig.
Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Lägg zucchinin i en sil, strö över salt och låt dra i 10 min. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och blanda med yoghurt, krossad vitlök och 1–2 msk hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Skär spetskålen fint. Skär ärtorna i tunna, fina skivor på längden och finhacka salladslökarna. Blanda vitvinsvinäger, senap, honung och olja, vänd ner grönsakerna i dressingen och smaka av med salt och peppar. Strö över generöst med dill.
Ta bort skinnet från kycklingen och skär sedan av köttet. Dra isär köttet med fingrarna och blanda med lite av stekskyn så att det bli extra saftigt och gott.