Kycklingvingar med jalapeño-slaw

Ugnsstekt, saftig kyckling kryddad med paprika och chili och serverad med slaw av spetskål, grönkål och squash vänd i en krämig jalapeñodressing.

2 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt






Mejeri & Ost

Kolonialvaror & Drycker





2. Gör så här
  1. Lägg kycklingvingarna i ett smort ugnsfast fat, gnid in sambal oelek och krydda med paprikapulver och salt.

    Laga kycklingen vid 200 °C i 25–30 min. Köttsaften vid vingen ska vara genomskinlig när du sticker med en stekgaffel.

    Riv squashen i långa, tunna strimlor, gärna med en spiralizer, och skär spetskål och salladslök fint. Blanda grönsakerna med grönkålen.

    Mixa yoghurt, jalapeños och hälften av korianderbladen med en stavmixer och smaka av med limesaft, honung och salt.

    Vänd grönsakerna i hälften av dressingen och strö över resten av korianderbladen.

3. Servering
Servera kycklingvingarna tillsammans slawen och resten av dressingen. Komplettera gärna måltiden med potatis, kikärtor, bönor eller liknande.
Nettobladet