Laxrillette på rostat bröd

En härlig liten tapas. Lätt lunchrätt med bakad lax blandad med pepparrot, crème fraîche och citronskal.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt





Bröd

Mejeri & Ost

Kolonialvaror & Drycker


Vin & Sprit

2. Gör så här
  1. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Baka laxen i 200°C i ca 15 min och låt sedan svalna.

    Skär purjolöken fint och skölj noggrant.

    Skär äpplena i små tärningar.

    Blanda ihop crème fraîche med snaps, lite citronsaft, honung, pepparrot, salt och peppar.

    Blanda först ner äpplena. Tryck sönder laxen i mindre bitar och vänd ner den i krämen tillsammans med purjolök och hackad dill.

    Smaka av med salt och peppar.

3. Servering
Skär brödet i skivor, rosta det lätt och lägg laxrillette på skivorna. Dekorera gärna med en dillkvist.
Nettobladet