Linssoppa

Den kalla vintern har ett hårt grepp om oss och få saker värmer så skönt som en mustig, hemlagad linssoppa full med smak och grönsaker. Du kan lägga till grillad kyckling eller fisk till soppan om du vill göra den lite matigare och/eller få lite mer protein.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt








Kolonialvaror & Drycker






Övrigt


2. Gör så här
  1. Hacka lök, morötter, sötpotatis och selleri i bitar och stek i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt hackad vitlök och kryddor och rör runt. Häll i linserna och tomaterna i grytan och rör runt ordentligt igen.
    Tillsätt buljong och vatten och låt sjuda i 20–30 minuter eller tills linserna har blivit mjuka (men inte grötiga).

    Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Pynta med färsk persilja och/eller mynta. Om du vill ha en lite kryddigare version kan du tillsätta lite chiliflingor tillsammans med kryddorna.

3. Servering
Servera soppan med fullkornsbaguetter och vitlökssmör och kanske lite grillad kyckling eller fisk om du vill ha soppan lite matigare.
Linssoppa
Nettobladet