Mandelkyckling med quinoa och rödbetor

Den här krispiga kycklingen med varm rödbetssallad är full av goda smaker och spännande konsistenser och dessutom väldigt lätt att göra.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt


Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Torka av kycklingen med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och vänd sedan i mandelmjöl tills den är helt täckt. Stek i kokosolja på stekjärn, ca 3–5 minuter per sida, eller tills den är genomstekt.

    Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.

    Stek finhackad lök i ett stekjärn på medelhög värme i lite kokosolja i ca 10 minuter. Skala rödbetorna och riv på rivjärn. Tillsätt i stekjärnet tillsammans med en nypa chiliflingor och låt steka i ca 3 minuter. Tillsätt äppelcidervinägern och smaka av med salt och peppar.
    Stek ytterligare ca 3–4 minuter eller tills vätskan har avdunstat.

3. Servering
Blanda den kokta quinoan tillsammans med rödbetorna. Smaka av med salt och peppar.

Det är gott att servera med lite rivet äpple på quinoan.
Nettobladet