Mexikanska ribs med grillad majs och tomatsalsa

Ribs med mexikansk barbequeglaze, grillade majskolvar, tomatsalsa och heta ostgratinerade tortillas.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Kolonialvaror & Drycker







Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Blanda samman rapsolja, soja, tacokrydda och citronsaft till en marinad i en tjock plastpåse. Lägg i köttet och marinera minst 2 timmar.

    Grilla spjällen ca 20 minuter. Vänd spjällen flera gånger under grillningen och pensla eventuellt med mer av marianaden.

    Dra ned majsens täckblad, bind ihop dem och skölj kolvarna. Blanchera kolvarna 2 min. i lättsaltat vatten och grilla dem ca 5 min. tills de har blivit möra.

    Hacka tomater och lök, blanda ner koriander och krydda med salt och peppar.

    Lägg på ost och jalapeños på den ena tortillan, lägg den andra ovanpå, tryck ihop ordentligt och grilla i 1 min. på var sida tills osten har smält och tortillan blivit krispig. Skär i trekanter.

3. Servering
Skär ribsen i mindre bitar. Häll tomatsalsa över majskolvarna och servera tillsammans med ostgratinerade tortillas.
Mexikanska ribs med grillad majs och tomatsalsa
Nettobladet