Morotskaka med yoghurttopping

En härlig morotskaka med lätt kryddig smak och massor av pekannötter toppad med icing av yoghurt och florsocker.

16 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt


Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker









2. Gör så här
  1. Vispa smör och socker mjukt och krämigt, vispa ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mandelmjöl, finrivet apelsinskal och rivna morötter i smeten.

    Blanda och sikta sedan ner mjöl, kryddor och bakpulver.
    Tillsätt 75 g grovt hackade pekannötter, blanda och häll ner smeten i en smord form.

    Baka morotskakan i 175 °C i ca 30 min. Låt sedan svalna.
    Sikta florsocker i en skål och blanda försiktigt ner yoghurt.

3. Servering
Dekorera kakan med icing och hackade pekannötter. Skär i lagom stora bitar och servera.
Morotskaka med yoghurttopping
Nettobladet