Muffins med pumpa och mandel

Saftiga, goda muffins med mandel och pumpa dekorerade med en härlig kräm av mascarpone och florsocker samt hackade brända mandlar.

12 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt


Mejeri & Ost




Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Halvera pumpan och lägg den i en liten ugnsfast form.

    Sätt in i ugnen i ca 30 min. i 200°C tills den är mjuk; känn efter om den börjar bli färdig efter ca 25 min.

    Låt svalna och ta bort skalet. Lägg resten i en sil och passera igenom så att du bara har kärnorna kvar.

    Vispa smör och socker tills det är mjukt och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget och vispa minst 1 minut för varje ägg.

    Finhacka mandlarna och blanda ner dem i smeten tillsammans med pumpa, rivet apelsinskal och apelsinjuice.

    Sikta ner mjöl, kryddor och bakpulver i smeten och häll upp den i 12 muffinsformar.

    Baka i 175°C i ca 25 min. och låt sedan svalna.

3. Servering
Vispa mascarpone, grädde och florsocker till en lätt, luftig och tjock kräm.
Spritsa ut den på kakorna och strö över hackade mandlar.
Muffins med pumpa och mandel
Nettobladet