Nektarinpaj med mandelkräm

En härlig paj som passar perfekt både till kaffe och dessert, gärna tillsammans med en kula god vaniljglass. Ger 6-8 bitar.

1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Mejeri & Ost




Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Mördeg

    Blanda vetemjöl, florsocker och salt och smula ner 125g smör. Knåda ihop degen med äggulan och låt vila 30 min. i kylskåpet innan du kavlar ut den och lägger ner den i en smord pajform.

  2. Paj

    Sätt på ugnen och ställ temperaturen på 200 °C.

    Halvera nektarinerna och ta bort kärnorna. Skär nektarinerna i klyftor.

    Blanda 100g smör, socker och marsipan tills det är mjukt och krämigt. Rör ner ägget och häll sedan ner mandelkrämen i pajen.

    Lägg på nektarinerna och strö över rörsocker. Baka pajen i ugnens nedre del i ca 30 min. tills botten är gyllene och spröd och mandelkrämen fast.

3. Servering
Servera pajen ljummen eller kall och gärna med glass eller vispad grädde.

Ger 6-8 bitar.
Nettobladet