No bake-cake med dadlar och kokos

No bake-cake med choklad, pekannötter och kokostopping med kondenserad mjölk

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Kolonialvaror & Drycker







Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Klä en form, ca 12x18 cm, eller en springform, ca 22 cm i diameter, med plastfilm.

    Mixa dadlar, choklad, pekannötter, havregryn och smör i en matberedare och lägg ned i bottnen av formen.

    Tryck ut ordentligt så att bottnen täcks och sätt sedan in formen i kylen.

    Värm under omrörning upp den kondenserade mjölken till strax under kokpunkten.

    Ta av grytan från värmen, tillsätt choklad bruten i mindre bitar och rör tills den har smält.

    Dela vaniljstången, skrapa ur kornen, blanda med socker och tillsätts i blandningen.

    Rör till sist ner kokosmjölet och häll ut blandningen över dadelbotten.

    Släta ut ytan och sätt in kakan i kylskåpet och låt stå i minst 3 timmar.

3. Servering
Skär den i skivor och sedan i mindre bitar. Förvara svalt. Håller fint i minst 8 dagar.
Nettobladet