Nordisk varmkorv

Det här receptet utgår från den klassiska varmkorven, men har nya spännande, egengjorda toppings. Varmkorv är alltid en hit på grillbordet och att göra pickles, rostad lök och äppelketchup själv ger extra djup i smakerna.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt
Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker

Bröd

2. Gör så här
 1. 1. Rostad lök

  Skala 2 lökar och skär dem i skivor. Vänd skivorna i mjöl och salta och peppra sen. Hetta upp rapsoljan i en fritös eller stekpanna och fritera löken i oljan tills de blir mörkare och krispiga. Fritera några bitar i taget. Låt fettet rinna av på hushållspapper på en bricka eller tallrik. Du kan göra den rostade löken en eller två dagar i förväg och förvara den.

 2. 2. Picklad gurka

  Skölj av gurkan och skär den i mycket tunna skivor. Strö salt över gurkskivorna och låt stå ca en halvtimme. Koka 1 dl socker, vinäger, pepparkorn och stjärnanis i en gryta. Låt svalna. Häll blandningen över gurkorna när den har svalnat. Låt stå minst 2 timmar före servering.

 3. 3. Äppelketchup

  Skölj av äpplena och ta bort kärnhuset, men skala inte. Skär äpplena och den sista löken i mindre bitar. Lägg ner i en gryta tillsammans med resten av ingredienserna och koka tills de blir en tjock kompott. Mixa kompotten och häll ner i en ketchupflaska eller annan behållare.

 4. 4. Varmkorv

  Grilla korvarna tills de har fått fin färg och värm bröden.

3. Servering
Lägg ner korven i bröden och lägg på toppings, avsluta med att strö över färsk krasse.
Nordisk varmkorv
Nettobladet