Parmesanbiscotti

Ett gott alternativ till kex och knäckebröd till ostbrickan.

70 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Kolonialvaror & Drycker



Mejeri & Ost




Övrigt

2. Gör så här
  1. Blanda mjöl, parmesan, salt och bakpulver.
    Smula ner smöret i blandningen och rör ihop degen med ägg och mjölk.
    Blanda ner nötter och rulla ut degen till en lång korv, ca 20x8 cm.
    Lägg ut den på en bakplåt och baka i ca 30 minuter i 175°C.
    Låt svalna några minuter och skär den sedan på snedden så att det totalt blir ca 20 bitar.
    Lägg kakorna på en bakplåt och torka dem 10 min. i 175°C tills snittytorna har blivit gyllene.
    Låt kakorna svalna helt och förvara dem i en kakburk.

3. Servering
Tips. Testa även att tillsätta exempelvis torkade tranbär eller att rulla degen i lite krossad rödpeppar blandat med lite extra riven parmesan.
Servera dina Parmesanbiscottis till ostbrickan tilsammans med en god tapenade av soltorkade tomater eller oliver.

20 stk
Parmesanbiscotti
Nettobladet