Pasta med ansjovis, broccoli, vitlök och chili

Grönt och gott med härligt salt smak av ansjovis

15 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Kolonialvaror & Drycker

Kött & Fisk

Övrigt


2. Gör så här
  1. Dela broccolin i små buketter och skär stjälken i tärningar.
    Koka broccolin al dente i lättsaltat vatten.
    Ta upp bitarna med en hålslev och lägg åt sidan.
    Koka pastan al dente i broccolivattnet så som anges på förpackningen.
    Skär vitlöken i tunna skivor och stek i olivolja tillsammans med en hel chili tills vitlöken är gyllene.
    Lägg ner ansjovisarna och låt dem smälta i olivoljan.
    Låt vila medan pastan kokar och ta bort chilin.
    Lägg ner broccolin i anjovisoljan och stek en minut på hög värme.
    Späd med lite av kokvattnet och blanda med den kokta pastan.
    Smaka av, lägg upp på tallrikar och strö över basilika.

3. Servering
Servera direkt, gärna med riven parmesan.
Nettobladet