Pasta med chorizo, aubergine och körsbärstomater

Den perfekta måltiden för stressiga dagar

20 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Kolonialvaror & Drycker


Kött & Fisk


Mejeri & Ost

Övrigt


2. Gör så här
  1. Skär auberginen i tunna skivor och halvera de största.
    Stek dem krispiga och gyllene i olivolja och krydda med salt och peppar.
    Koka pastan al dente så som anges på förpackningen.
    Skär chorizon i skivor och dela skivorna i fyra.
    Stek chorizobitar och färs i lite olivolja tillsammans med pressad vitlök 3–4 min på hög värme. Tillsätt tomater och aubergine och låt sjuda 5 min.
    Smaka av såsen och blanda ner den kokta pastan.
    Lägg upp på tallrikar och toppa med ricotta eller ost och färsk basilika.
    Servera direkt.

3. Servering
Smaka av såsen och blanda ner den kokta pastan. Lägg upp på tallrikar och toppa med ricotta eller ost och färsk basilika.
Nettobladet