Pasta med köttbullar och svamp

Hemmagjorda köttbullar med pasta, vitlök, svamp och parmesan. En smaskig variant av Lady och Lufsens favoriträtt.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Blanda köttet med salt och tillsätt krossad vitlök, oregano, finrivet citronskal och ägg. Rör ihop färsen, krydda med peppar och forma till små köttbullar, ca 24–28 st. Stek några köttbullar åt gången i olivolja på ett varmt stekjärn och skaka järnet så att de behåller sin form. Lägg dem åt sidan.

    Rensa svamparna och skär i mindre bitar. Skölj spenaten ordentligt och låt den droppa av. Stek svamparna på stekjärnet efter köttbullarna i lite extra olivolja tills de är gyllene. Lägg på spenaten och stek tills den faller ihop. Lägg tillbaka köttbullarna och smaka av.

    Koka pastan al dente i lättsaltat vatten i en stor gryta så som står angivet på förpackningen. Häll av vattnet och blanda direkt med köttbullar och svamp.

3. Servering
Servera med rejält med riven parmesan.
Nettobladet