Peach Melba-paj med mandelkräm

En härlig och enkel paj fylld med sol och sommar. En färdig pajbotten täcks med mandelkräm och toppas med klyftor av solmogna persikor och hallon.

8 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt


Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Rulla ut pajdegen och lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

    Blanda smör, socker, mandelmjöl samt 1 ägg till en krämig massa. Bred på krämen på pajbottnen i ett jämnt lager och lämna 4–5 cm marginal till kanten.

    Halvera persikorna, ta bort kärnorna och skär halvorna i klyftor.
    Lägg persikoklyftorna på krämen och strö över hallon. Vik över kanten och pensla med vispat ägg. Strö pärlsocker på kanten och frukten och baka pajen nederst i ugnen i 200 °C i ca 25 min. tills den är gyllene.

3. Servering
Låt pajen svalna något och servera den ljummen med vaniljglass eller grädde.
Nettobladet