Pepparkakor

Riktigt goda pepparkakor med smak av klassiska julkryddor som kardemumma, nejlikor och ingefära. Goda att äta som det är, men kan även dekoreras och användas som placeringskort eller juldekorationer. Receptet är beräknat till att räcka till ca 70 pepparkakor.

1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Mejeri & Ost

Kolonialvaror & Drycker











2. Gör så här
  1. Koka upp smör, sirap och farinsocker och låt koka tills sockret har smält.
    Lös upp bikarbonatet i vattnet och rör ner i sirapen.
    Låt svalna lite.

    Rör sedan ner apelsinskal, kryddor och mandelmjöl.
    Tillsätt vetemjölet och blanda ihop ordentligt.

    Packa in degen i plastfilm och lägg in i kylskåpet till nästa dag.

    Kavla ut degen tunt och tryck ut figurer.
    Lägg på en bakplåt med lite avstånd mellan figurerna.

    Baka kakorna i mitten av ugnen i 200 ºC i ca 8 min.
    Håll koll så att de inte bränns i kanterna.
    Låt svalna på galler.

    Tips. Du kan också forma degen till en korv med en diameter på 4 cm och skära den i tunna skivor.

    Lägg gärna en halv mandel på varje skiva.

3. Servering
Dekorera ev. kakorna med en glasyr av florsocker och vatten innan serveringen.
Nettobladet