Pizza med broccoli och karamelliserad lök

En vegetarisk pizza är ett perfekt sätt att smyga in lite mer grönt i familjens vardagsmat. Du kan naturligtvis välja att göra din egen pizzadeg, men under stressiga kvällar är färdig deg ett bra och praktiskt alternativ.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Skala och skär löken i tunna skivor. Smält smöret i en gryta och stek löken på medelhög värme i ca 20 minuter. Rör ofta så att den inte bränns. Häll balsamvinäger i grytan och låt sjuda tills den har förångat. Strö över lite salt.

    Skär av broccolibuketterna från stammen och lägg åt sidan. Skär av det yttersta lagret av stjälken och skär den sedan i tunna skivor med en potatisskalare eller en mandolin.

    Pensla oliv- eller vitlöksolja på pizzadegen. Strö över riven mozzarella och sedan broccolibuketterna, den skivade broccolistjälken och den karamelliserade löken. Strö över lite chiliflingor.

    Baka pizzan i 200°C i 20 minuter.

3. Servering
Strö parmesanost över den varma pizzan, lägg på färsk basilika och servera.
Nettobladet