Räkor i snaps med gurka och dill

Med en liten ton av din favorit snaps och med friskhet som bryter mot skinka och köttbullar är detta ett läckert kompliment på julbordet. Serverad i samklang med ett glas bubblig champagne blir det den perfekta förrätten, men den kan även bjudas i små vackra glas som en del av en adventsbuffé.

15 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Mejeri & Ost

Vin & Sprit


Kött & Fisk

Bröd

Övrigt

2. Gör så här
  1. Skär gurkan i små tärningar, strö över salt och låt dem droppa av i en sil i 10 min.
    Blanda crème fraîche med snaps och citronskal.
    Torka av gurktärningarna och vänd dem i dressingen tillsammans med räkor och salladslök.
    Smaka av med salt och peppar och strö över dill.

3. Servering
Servera med rostat bröd.
Räkor i snaps med gurka och dill
Nettobladet