Ratatouille

En klassisk gryta som passar året runt. Du kan njuta av rätten som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med grovt bröd eller som tillbehör till grillad fisk eller kyckling.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt








Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Tvätta aubergine, zucchini och gul paprika. Skär dem i stora bitar och stek i olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Ta ur dem ur pannan.

    Lägg till lite mer olivolja i pannan, grovt hackad lök, vitlök, timjan och basilika. Låt det steka i 10 minuter. Lägg sedan tillbaka auberginen, zucchinin och paprikan i stekpannan tillsammans med tomater, vinäger, salt och peppar.

    Rör om ordentligt och låt sjuda i 30 minuter.

    Tillsätt citronskal och färsk basilika och smaka av med lite mer salt och peppar.

3. Servering
Servera som en vegetarisk huvudrätt tillsammans med grovt bröd eller som tillbehör till grillad fisk eller kyckling.
Nettobladet