Revbensspjäll med vitkålssallad

Koka revbensspjällen och låt dem marineras i en god bbq-sås – det blir en säker hit på grillen! Servera med vitkål i klar dressing med färska örter.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt






Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker















Övrigt

2. Gör så här
  1. Revbensspjäll

    Lägg revbenen i en gryta, täck dem med vatten och lägg i en lök och en morot, en matsked salt, en tesked koriander och en tesked fänkålsfrö. Låt koka i ungefär 2,5-3 timmar tills köttet är mört. Låt svalna.

  2. Bbq-sås

    Stek resterande lök tills den är karamelliserad, ca 15 minuter. Lägg i finhackad vitlök och kryddor och stek i ett par minuter. Häll i äppelcidervinäger och låt koka för ytterligare ett par minuter innan du adderar resten av ingredienserna. Låt såsen sjuda i 30-45 minuter innan du ställer den åt sidan och låter svalna.

    Gnugga bbq-såsen på revbenen och låt dem marinera i minst 2-3 timmar. Om det är möjligt låt dem marinera över natten. Sen är köttet redo för grillen.

    Grilla köttet i 5-10 minuter på var sida. Köttet ska bli karamelliserat och lite ”bränt”.

  3. Vitkål

    Skär vitkålen i så smala bitar som möjligt. Blanda med citronjuice, olivolja, hackad mynta och persilja, salt och peppar. Kålsalladen bör göras precis innan servering.

3. Servering
Servera revbenen med kålsalladen, extra bbq-sås vid sidan och en bit bröd.
Revbensspjäll med vitkålssallad
Nettobladet