Röd vintersoppa

En härligt fyllig, kryddig soppa med massor av grönsaker och nötkött i små tärningar. Gör en rejäl sats så finns det mat till flera dagar. Soppan kan även frysas in till senare.

Njut den med varmt bröd och en rejäl klick crème fraîche på toppen.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker








Frukt & Grönt






Mejeri & Ost

Bröd

2. Gör så här
  1. Bryn köttet i lite olja, krydda med salt och peppar och lägg det åt sidan.

    Skär löken i skivor, skär morot och selleri i mindre bitar och riv rödbetan. Sautera grönsakerna i olja på medelhög värme i 5 min.

    Lägg tillbaka köttet i grytan och krydda med krossad vitlök, paprika, tomatpuré och socker. Tillsätt hackade, skalade tomater samt buljong och låt soppan sjuda i 20 min på svag värme.

    Tillsätt skuren rödkål och låt sjuda i ytterligare 10-15 min.

3. Servering
Smaka av med salt och peppar och servera soppan rykande het med crème fraîche och bröd.
Nettobladet