Saftig chokladkaka med öl

En härligt mustig chokladkaka med öl och marsipan, choklad- och ölglasyr och strössel.

12 Personer
1. Ingredienser
Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker









2. Gör så här
  1. Smält smöret i en gryta.

    Tillsätt kakao och 2,5 dl öl och värm under omrörning.

    Vispa socker och ägg luftigt.

    Riv marsipan och tillsätt, fortsätt vispa tills det är lätt och luftigt.

    Rör ner mjölken, sikta ner vetemjöl och bakpulver i smeten och blanda med smörblandningen.

    Häll ner smeten i en smord form, ca 20*30 cm, och baka kakan i 160 °C i 35–40 min.

    Smält blockchoklad och 0,5 dl öl över ett vattenbad för att göra glasyr.

    Känn efter med en sticka om kakan är färdig; om stickan kommer ut ren är den klar.
    Låt svalna på galler.

3. Servering
Dekorera kakan med glasyr och strö över strössel.
Nettobladet