Saftig chokladkaka

En riktigt god och saftig chokladkaka med chokladbitar och massor av nötter och mandlar på toppen.

12 Personer
1. Ingredienser
Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker








2. Gör så här
  1. Smält smöret i en gryta på låg värme och rör ner kakaon.

    Vispa ägg, socker och farinsocker luftigt och skummigt.

    Sikta ner bakpulver och vetemjöl i smeten och blanda sedan ner mjölken och kakaosmöret.

    Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

    Häll ut smeten på en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30x22 cm.

    Strö över hackade nötter och mandlar och baka den vid 180 grader varmluft i 25–30 min. Den får inte bli för torr.

3. Servering
Låt kakan svalna helt i formen innan servering. Den är faktiskt godast när den är kylskåpskall. Dekorera gärna kakan med smält choklad, glasyr eller strössel.
Nettobladet