Salladsbowl med kyckling och ägg

En mättande sallad med massor av grönt, saftig kyckling, krispigt skinn och kokt ägg.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Mejeri & Ost

Frukt & Grönt



Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Halvera kycklingen och lägg den i en ugnsfast form. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek vid 200 °C i ca 45 min tills köttsaften är genomskinlig.

    Koka äggen i 6 min.

    Skölj och riv romansalladen i bitar. Riv gurkan i strimlor, använd gärna en spiralizer om du har en. Skär och blanchera bönorna 2 min. i lättsaltat vatten.

    Skölj linserna i kallt vatten och låt dem droppa av.

    Vispa ihop en dressing med vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar.

    Plocka bort skinnet från kycklingen och knaperstek det.

    Dela kycklingköttet i mindre bitar.

3. Servering
Lägg sallad i en stor, djup tallrik och lägg på kyckling, ägg, bönor, gurka, linser och krispigt kycklingskinn. Häll över dressingen och servera.
Nettobladet