Veckans Recept

Schnitzel med äpple- och päronslaw

En riktig klassiker som blir solskens-god tillsammans med en fräsch, krispig och fruktig slaw.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt


Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Banka ut kotletterna (eller kycklingbrösten) med en kötthammare tills de är mycket tunna. Salta och peppra.

    Lägg mjöl på en tallrik, vispa ägget och häll upp på en annan tallrik och lägg ströbrödet på en tredje. Doppa kotletterna i mjöl, ägg och slutligen ströbröd. Stek sedan schnitzlarna i smör tills de är härligt krispiga.

    Skär äpple och päron i tunna strimlor. Blanda ihop crème fraîche, vinäger och senap i en liten skål och blanda sedan i äpple och päron i dressingen. Strö tranbär över slawen.

3. Servering
Servera med krispiga ugnsbakade potatisklyftor, en enkel grönsallad och iskall dryck.
Schnitzel med äpple- och päronslaw
Nettobladet