Stekt lax och quinoasallad med ärter och avokado

Nyttig och god fisk med härlig sallad.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt





Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker



2. Gör så här
  1. Sallad

    Skölj quinoan i kallt vatten, låt droppa av och koka sedan 15 min. i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt droppa av.

    Vänd quinoan i en dressing av citronsaft, citronskal, honung, lite hackad dill och olivolja och smaka av med salt och peppar.

    Halvera avokadorna, ta bort kärna och skal och skär köttet i klyftor.

    Koka ärterna i lättsaltat vatten.

    Blanda quinoan med avokado och bönor och strö över dill och vattenkrasse.

  2. Lax

    Stek laxen på varmt stekjärn i lite olja ca 4 min. på var sida. Krydda med salt och peppar och droppa ev. över lite citronsaft.

3. Servering
Servera med sallad och ev. varmt bröd.
Stekt lax och quinoasallad med ärter och avokado
Nettobladet