Tarteletter med räkor och avokado i dillkräm

En klassiker i ny, enkel form. Det ljumma skalet fylls med räkor vända i dillkräm tillsammans med små avokado- och gurktärningar.

6 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt





Bröd

Mejeri & Ost

Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker

2. Gör så här
  1. Halvera avokadorna, ta bort skal och kärna och skär köttet i tärningar. Droppa direkt över lite citronsaft.

    Skala ev. gurkan, halvera på längden och skrapa ur kärnorna. Skär den i skivor, strö över lite salt och låt bitarna droppa av i en sil.

    Rör ihop crème fraîche med finskuren salladslök samt hackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Tina räkorna och låt dem rinna av ordentligt före du vänder ner dem i krämen tillsammans med avokado och gurka. Smaka av.

    Värm tarteletterna i ugnen. Låt dem stå några minuter innan du fyller dem.

3. Servering
Dekorera med dill och servera direkt.
Nettobladet