Thaiinspirerade spareribs med nudlar och gurka

Härligt möra thaikryddade spareribs serverade med risnudlar och krispig gurkasallad.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt






Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Koka upp kokosmjölk, thaicurry, rivet skal och pressad juice från 1 lime, krossat citrongräs, skivad ingefära, chili och fisksås i en stor gryta.
    Lägg ner köttet i grytan och låt sjuda under lock i ca 1 timme.
    Grilla köttet 5–6 min. på varje sida. Pensla jämnt med kokosbuljongen tills det är gyllene och krispigt.

    Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
    Halvera minigurkorna och skär dem i bitar på diagonalen.
    Hacka salladslökarna och droppa över pressad lime och fisksås över gurka och salladslök.

3. Servering
Skär köttet i mindre bitar och servera med nudlar och gurksallad toppad med koriander och ev. lite kokoschips.
Thaiinspirerade spareribs med nudlar och gurka
Nettobladet