Torsk med spenat och kokosris

Många av oss äter inte tillräckligt mycket fisk, så här är ett recept fullt av smak och härliga vitaminer! Torsk tillsammans med vitlök, honung, äpple och spenat är en fräsch och ljuvlig kombination.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt

Kolonialvaror & Drycker
Övrigt

2. Gör så här
  1. Lägg ner ris, kokosmjölk, vatten och en nypa salt i en gryta. Koka ca 12–15 minuter eller tills vätskan har avdunstat.

    Finhacka den vita delen av salladslöken, riv ingefäran på ett rivjärn och lägg ner i ett stekjärn tillsammans med en nypa chiliflingor och stek i kokosolja 1–2 minuter samtidigt som du rör runt. Tillsätt spenaten och låt steka ytterligare 2 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på 2 msk vatten på stekjärnet och låt koka tills vätskan har avdunstat.

    Torka filéerna med hushållspapper. Strö över ordentligt med salt och peppar.

    Värm kokosolja på ett stekjärn och lägg sedan ner fisken. Låt steka ca 2–3 minuter eller tills fisken börjar få färg. Vänd fisken och tillsätt finhackad vitlök i stekjärnet. Efter ca 1 minut tillsätter även du honung och soja. Låt steka medan du öser sås över fisken, ca 2 minuter eller tills fisken är genomstekt och såsen har blivit tjockare.

3. Servering
Strö över finhackade gröna salladslökstoppar och rivet äpple och servera.

Du kan gärna bryta ut torsken mot annan fisk, t.ex. piggvar eller lax.
Torsk med spenat och kokosris
Nettobladet