Ugnsbakad lax med kokos, chili och lime

Ugnsbakad laxsida kryddad med lime, ingefära och chili, toppad med kokosmjölk och chili, salladslök, sockerärtor, koriander och lime.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt







Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Blanda ner finriven ingefära, pressad saft och finrivet skal från ½ lime i chilisåsen.

    Lägg laxen i en ugnsfast form, bred på chilisås och krydda med salt.

    Baka laxen i 175°C i ca 15 min.

    Låt kokosmjölken koka upp tillsammans med citrongräs, pressad saft och skal från en lime, en finhackade chili samt fisksås och låt sjuda i 5 min. Smaka av med extra fisksås och lite socker.

    Skär salladslökarna fint, skär sugar snapsen på längden och skär chilin i fina, tunna skivor.

    Blanda grönsakerna och droppa över lite pressad lime.

    Koka ris eller nudlar enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Servering
Häll lite av kokosmjölken över laxen, strö över grönsaker och färsk koriander.
Servera direkt tillsammans med resten av kokosmjölken och nudlar eller ris.
Ugnsbakad lax med kokos, chili och lime
Nettobladet