Ugnsstekt kyckling med citron och honung

Saftig och knaperstekt kyckling med massor med smak från lagerblad och citron tillsammans med små härliga palsternackor och päron och avslutningsvis några droppar honung.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt




Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker





2. Gör så här
  1. Skölj av kycklingen och torka den torr. Krydda den invändigt med salt och peppar och lägg in ett lagerblad och några citronskivor i den.

    Lägg kycklingen i en ugnsfast form på en botten av citronskivor och droppa över lite olivolja. Sätt in kycklingen i ugnen på 200°C i 20 min.

    Skala palsternackorna, skär av ändarna och halvera dem på längden. Lägg palsternackorna runt kycklingen tillsammans med resten av lagerbladen och stek i ytterligare 20 min.

    Halvera päronen, ta bort kärnhusen och lägg ner päronbitarna i formen. Häll över ordentligt med sky och droppa på honung och strö över timjan på palsternackor och päron. Stek ytterligare ca 15 min. tills päronen är mjuka och kycklingen genomstekt.

3. Servering
Stycka kycklingen i lår och bröst, dela låren i lårfilé och klubba och halvera bröstbitarna. Servera med bakade päron och palsternackor. Komplettera ev. med potatis eller bröd.
Ugnsstekt kyckling med citron och honung
Nettobladet