Wokad kyckling med räkor och kryddat ris

Kyckling wokad med chili, gurkmeja och ingefära i härlig förening med räkor, grönt och cashewnötter.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt






Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Lägg räkorna för att tina och låt droppa av.

    Stek korianderfröna i lite olja tills de börjar poppa, tillsätt 1 tsk gurkmeja samt ris och häll på 6 dl buljong. Låt sjuda under lock på svag värme i 12 min.

    Halvera chilin, ta bor kärnorna och finhacka den.

    Skär salladslöken och sockerärtorna på snedden.

    Woka kycklingstrimlorna i lite olja tillsammans med riven ingefära, chili och gurkmeja i 2–3 min.

    Tillsätt grönsakerna och woka i ytterligare några minuter.

    Tillsätt räkor och cashewnötter, woka ett kort ögonblick och smaka sedan av.

3. Servering
Servera riset till kycklingen och strö över rejält med färsk koriander.
Wokad kyckling med räkor och kryddat ris
Nettobladet