Wokad kyckling med räkor och kryddat ris

Kyckling wokad med chili, gurkmeja och ingefära i härlig förening med räkor, grönt och cashewnötter.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt






Djupfryst

Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Lägg räkorna för att tina och låt droppa av.

    Stek korianderfröna i lite olja tills de börjar poppa, tillsätt 1 tsk gurkmeja samt ris och häll på 6 dl buljong. Låt sjuda under lock på svag värme i 12 min.

    Halvera chilin, ta bor kärnorna och finhacka den.

    Skär salladslöken och sockerärtorna på snedden.

    Woka kycklingstrimlorna i lite olja tillsammans med riven ingefära, chili och gurkmeja i 2–3 min.

    Tillsätt grönsakerna och woka i ytterligare några minuter.

    Tillsätt räkor och cashewnötter, woka ett kort ögonblick och smaka sedan av.

3. Servering
Servera riset till kycklingen och strö över rejält med färsk koriander.
Nettobladet