Amerikanska pannkakor

Lätta, luftiga och äkta amerikanska pannkakor till helgbrunchen! Ett enkelt recept som smakar underbart och som alla tycker om.

Om du vill ha lite mer exotiska pannkakor kan du enkelt lägga till färska blåbär, citronskal eller kanel i degen. Servera pannkakorna med lönnsirap, färska bär och sprödstekt bacon.

(24 stycken)

  • 400 g mjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 35 g smör

Gör så här

Sikta ihop de torra ingredienserna, gör en liten grop i mitten och lägg i ägg, hälften av mjölken och crème fraichen samt vanilj. Vispa ihop väl.

Smält smöret och tillsätt i degen tillsammans med resten av mjölken och crème fraichen. Vispa igen. Smeten ska vara tjock och luftig.

Stek pannkakorna i en stekpanna på medelhög värme på ena sidan tills du ser små bubblor i smeten, vänd till andra sidan och stek vidare i 1 minut. Använd smör i stekpannan för en extra gyllene färg.

Nettobladet