Blomkåls- och spenatsoppa med pesto och rostat rågbröd

En god, mild och krämig soppa gjord på blomkål och spenat. Soppan mättar skönt och är superenkel att göra. Servera antingen med pesto eller crème fraîche på toppen tillsammans med ljummet, rostat bröd.

(4 personer)

  • 1 blomkål
  • 10 dl hönsbuljong
  • 4 schalottenlök eller 1 vanlig lök
  • 4 persiljekvistar
  • 600 g babyspenat
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tsk grön pesto
  • 4 skivor grovt rågbröd

Gör så här

Dela blomkålen i små buketter och lägg ner i en gryta tillsammans med hönsbuljong, lök och persilja. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min. Ta bort persiljekvisten, tillsätt spenat och koka ytterligare några minuter. Mixa soppan med en stavmixer, tillsätt grädde, koka upp och smaka av.

Servera soppan rykande het med en klick pesto på toppen och rostat rågbröd.

Nettobladet