Brända mandlar

Brända mandlar är en riktig vinterklassiker vanligt förekommande på marknader, speciellt runt jul. Men spara receptet, för de smakar ju fantastiskt året om. Förvara mandlarna i en stor marmelad- eller kakburk så att det finns något gott när du blir sugen.

(8-12 portioner)

  • 200 g mandlar
  • 175 g socker
  • 1 dl vatten

Variera smaken på dina brända mandlar med antingen 1 -2 tsk mald kanel, 1 msk kakao eller 1-2 tsk lakritspulver.

Gör så här

Häll ner mandlar, socker och vatten i en gryta och värm upp på hög värme och under omrörning tills sockret har blivit vitt och torrt. Fortsätt att värma mandlarna på jämn värme under omrörning tills sockret har blivit brunt.

Krydda ev. med kanel, kakao eller lakritspulver, blanda och värm ytterligare ett kort ögonblick och sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper.

Separera dem med ett par gafflar och låt svalna.

Nettobladet