Brunchpotatis med ägg och bacon

En stor bakad potatis, urgröpt och fylld med riven ost, purjolök och ägg. Bakas och serveras med massor av god, knaperstekt bacon.

(1 person)

  • 1 stor bakpotatis
  • 25 g bacon i tärningar
  • 15 g riven mozzarella
  • 1 tsk hackad purjolök
  • 1 ägg
  • 2-3 skivor bacon

 Tillbehör: rågbröd

Gör så här

Baka potatisen tills den är mjuk. Skär av toppen och gröp ur potatisen så att den har en kant som är ca ½-1 cm tjock. Blanda tärnad bacon med mozzarella och purjolök. Häll ner blandningen i potatisen och tryck upp på sidorna så att det fortfarande finns plats i mitten. Knäck ner ägget i potatisen och baka ca 15 min. i 150°C så att äggvitan stelnar.

Knaperstek baconskivorna under tiden och servera tillsammans med rostat rågbröd.

Nettobladet