Buffalo Wings

Äkta amerikanska Buffalo Wings med dipp. Det är rejält kryddigt, lite sött, lite salt och perfekt tillsammans med iskall öl.

Ca 4 personer

  • 1 kg kycklingvingar
  • 2 msk citronsaft
  • 40 g smör
  • 60 g blåmögelost
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ dl mjöl
  • ¾ dl  hot chili sauce
  • ¼ dl tabasco
  • 1 msk brun farin
  • ½ dl majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Hitta vingarnas leder, använd en vass kniv och dela dem i tre bitar. Använd vingspetsarna för att koka buljong eller kasta dem. Vi använder de två andra bitarna till vårt recept.

Vänd vingarna i mjöl, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Laga i ugnen i 30 minuter, vänd efter halva tiden. 

Ta en liten gryta och värm upp chilisås, tabasco, smör, brun farin och 1 msk vatten. När vingarna har varit i ugnen 30 minuter, vänd dem i såsen och sätt in dem i ugnen i ytterligare 20–30 minuter.

Smula osten och blanda tillsammans med crème fraîche, majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera med selleristänger och iskall öl!

Nettobladet