Burgare med äpple och avokado

Det här är ett recept på en lite annorlunda burgare där barnen kan vara med och hjälpa till genom att riva äpple, hacka lök och röra ihop dressingen. Använd receptet som vägledning och var kreativ när du väljer toppings – du kan t.ex. lägga till grillad ananas, ättiksgurka, saftiga tomatskivor, karamelliserad lök eller bbq-sås. Möjligheterna är oändliga!

(4 burgare)

  • 400 g nötfärs
  • 4 skivor bacon
  • 1 ½ äpple
  • 1 lök
  • Handfull färsk persilja
  • 2 mogna avokado
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk crème fraîche
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 skivor bacon
  • Salt och peppar
  • 4 burgarbröd

GÖR SÅ HÄR

Riv äpple på rivjärn och pressa ut saften ur den rivna massan. Finhacka lök och persilja och lägg i en skål tillsammans med köttet och det rivna äpplet. Blanda ordentligt och krydda med salt och svartpeppar.

Forma 4 biffar och stek dem i en stekpanna i ca 3-4 minuter på var sida. Lägg en ostskiva på varje biff och låt smälta. Stek även baconskivorna knapriga.

Mosa avokadon och blanda med crème fraîche och limejuice tills det är en slät dressing. Smaka av med salt och peppar. Lägg avokadodressing på hamburgerbrödet, en biff med ost på det och toppa med en skiva knaperstekt bacon.

För en krispigare upplevelse kan du lägga din favoritsallad på burgaren och för en extra saftig version lite bbq-sås på toppen.

Nettobladet