Gazpacho

Gazpacho är en kall och uppfriskande tomatsoppa från Andalusien och perfekt till ljumma sommarkvällar. Använd svenska doftande och solmogna tomater för att få den bästa smaken.

(4 personer)

  • 300 g dagsgammalt bröd utan kanter
  • 1 kg tomater
  • 2 lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyfta
  • 8 msk olivolja
  • 6 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 8 msk kallt vatten
  • krutonger
  • persilja och färsk mynta

Gör så här

Lägg brödet i lite kallt vatten i 10 minuter. Pressa sedan ut vattnet ur brödet innan du mixar det.

Skär tomater, paprika och gurka i grova bitar.

Mixa alla ingredienser utom krutonger, mynta och persilja tills blandningen är helt slät.

Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger. Om du tycker att soppan är för tjock kan du hälla i lite mer kallt vatten. Servera soppan iskall med krutonger, finhackade tomater, persilja och mynta på.

Nettobladet